Aktuellt

Välkommen att ta del av det som är aktuellt. Såsom senaste händelser och intressanta rön med anknytning till Culinar, livsmedel och mat.

22
Maj

Gå kurs på Culinar SKOLA – få värdefull kunskap

Culinar SKOLA är ett mervärde för våra kunder och en unik inspirationskälla för dig som jobbar inom livsmedel och som vill utvecklas i din roll. Vi hjälper dig att lyckas! Culinar SKOLA erbjuder kunskap och inspiration, förståelse för problem och att se nya möjligheter - allt för att hjälpa våra kunder lyckas med sin produkt. Under kurstiden ges rika tillfällen att knyta nya kontakter och utb...

Läs mer →

02
Maj

Culinar huvudsponsor för Chark-SM 2018

Är du årets smakförnyare? Det avgörs på Chark-SM 2018 där vi är huvudsponsor. Nu letar vi efter ”Årets smakförnyare”, ett företag som gjort nyskapande insatser för smak i kött- och charkprodukter. Stolt huvudsponsor – Vi syns i november! Smaksättning av livsmedel inom Kött och Chark är ett område som vi på Culinar har stor kunskap och lång erfarenhet av. Vi är därför  både glada och stolta över...

Läs mer →

20
Apr

Ingredienser till fri från-livsmedel

Mat som är fri från specifika ämnen, t. ex. laktos eller gluten, efterfrågas allt mer både hos konsumenter och marknadsaktörer. På Culinar vi lång erfarenhet av hantering av allergenfria ingredienser och utveckling av ”fri från-livsmedel”. En växande andel livsmedel märks med ”fri från” och allergenfri. Vi hjälper dig som tillverkar fri från- livsmedel med produktutveckling, smaksättning och sä...

Läs mer →

09
Apr

Följ mattrender med oss!

Vilka mattrender kommer vara heta nästa år? Vi på Culinar håller koll på kommande mattrender, nya råvaror och unika ingredienser för smaksättning! Konsumenter förhåller sig till mattrender på olika sätt. En del letar nyfiket och testar ny mat och unika ingredienser. Andra väntar hellre tills trenden, som en gång var ny och het, har blivit trygg och etablerad. För en stor andel konsumenter är...

Läs mer →

23
Mar

Smak viktigt – även i växtbaserad mat

En ny undersökning från Mintel visar att smak är viktig för konsumenter som vill byta till växtbaserat protein. Studien gjordes på amerikanska konsumenter för att se vilka egenskaper i en vego-kost som är mest betydelsefulla. Studien visade att 52 % väljer att äta vego på grund av smaken. Smak gör skillnad Växtbaserad mat är en stark trend idag. Undersökningen som gjordes i USA visar att smaken...

Läs mer →

23
Mar

Vi söker produktionsledare

Culinar satsar och nu söker vi en produktionsledare som vill vara med att utveckla verksamheten. Som produktionsledare hos oss ansvarar du för produktionsflödet med fokus på arbetsmiljö, kvalitet och produktivitet genom ständiga förbättringar. Du planerar, leder och fördelar det dagliga arbetet tillsammans med ditt team för att uppnå våra uppsatta mål att leverera rätt mängd, i rätt tid och me...

Läs mer →

13
Nov

Tjänsten som förpackningsutvecklare är nu tillsatt

  Vårt systerbolag Kockens AB söker en förpackningsutvecklare: Kockens AB är en av Sveriges ledande leverantörer av torra kryddor och omsätter cirka 200 miljoner kronor. Fabrik och kontor ligger i Fjälkinge ca 1 mil öster om Kristianstad. 2016 firade Kockens 100 år som varumärke och innovatör på den svenska kryddmarknaden. Utöver kryddor säljer vi också Lyckeby potatismjöl, glutenfri...

Läs mer →

18
Sep

Berlin – växande matstad där kulturer möts och fusionmat föds.

Tysklands huvudstad är i ständig förändring i hög takt, vilket gör den intressant som matstad. Det som gör Berlin riktigt intressant som matstad är utvecklingen av fusionmat. Mat som uppstår då människor från olika världsdelar möts och inspireras av den europeiska matkulturen och lokala råvaror. Bun Bao är ett tydligt exempel där mjuka ångade asiatiska bröd fylls med tydligt väst-inspirerade kö...

Läs mer →

07
Jun

Högt proteininnehåll ökar

Användningen av alternativa proteiner i nya produktlanseringar ökade med 12% mellan 2015 till 2016. Flest nya produktlanseringar med märkning "Högt proteininnehåll" gjordes inom kategorin bageri följt av kött, chark och fågel. Proteinerna som användes var veteprotein (50% av lanseringarna), sojaprotein (28%) och övrigt vegetabiliskt protein (10%). De hälsopåstående som ökade mest var: glu...

Läs mer →

30
Maj

Proteintrenden håller i sig

Intresset för olika sorters proteiner är fortsatt starkt. Drivkrafterna bakom proteintrenden är klimat, hälsa och livsstil. Produktutvecklingen har verkligen kommit igång och den följer några olika huvudspår. Nya proteinslag undersöks för användning i maten: ärtor, bönor, alger, frön, syrsor mm Växling helt eller delvis från animaliska till vegetabiliska proteiner: förändrad sammansättn...

Läs mer →

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer