21
feb

Hållbarhetsredovisning 2022

Hållbarhetsrapporten för 2022 är klar och vi har under året arbetat med flera olika initiativ kopplat till Agenda 2030. Vi har valt att jobba efter fyra olika fokusområden: värdeskapande arbetsplats, hållbar odling, framtidens produkter och resurseffektiv verksamhet. Värdeskapande arbetsplats innehåller mål och uppföljning inom bland annat arbetsplatsolyckor, arbetsmiljö, mångfald och jämlikhet. U...

Läs mer →

09
aug

CharkSM 2022

I oktober är det äntligen dags  igen för CharkSM, den svenska charkbranschens stora evenemang som Culinar varit huvudsponsor för sedan starten 2001. CharkSM är ett viktigt tillfälle för oss att mötas med landets charkföretag och fira tillsammans med dem när deras produkter prisas för sin kvalitet. Vårt charkteam arbetar som bäst med planeringen av vår monter och förberedelser för våra aktivite...

Läs mer →

24
maj

Vi söker en HR business partner – ansökningstiden har gått ut

Vi söker en HR business partner med huvudansvar för Culinar som skall hjälpa oss att utveckla ledare, medarbetare och våra arbetssätt. Vill du ha en spännande roll med eget ansvar, och där arbetet sker i nära samarbete med övriga i koncernens HR-team? Då kan detta vara rätt tjänst för dig. Läs mer om tjänsten här: https://www.jeffersonwells.se/sv/jobb/08d6ce57-fb1f-49e9-b4c2-9c60de49ff4e/...

Läs mer →

19
maj

Lediga jobb – ansökningstiden har gått ut

Vi söker just nu: Marknads- & kommunikationsansvarig. Sista ansökningsdag 2022-06-06 Produktutvecklare med känsla för smak till vårt snacksteam. Sista ansökningsdag 2022-06-03  

Läs mer →

04
apr

Medarbejder søges til vores team i Danmark – ansökningstiden har gått ut

Medarbejder søges til vores udviklings og salgsteam i Danmark Brænder du for udvikling og salg af ingredienser til fødevareindustrien? Og har du lyst til, at være en del af en virksomhed i vækst? Så skal du endelig læse videre. LyckebyCulinar AB med hovedsæde og produktion i Sverige, er en af de største leverandører af ingredienser og stivelse til fødevareindustrien i Norden. Nu søger vore...

Läs mer →

24
jan

2020/2021 års Hållbarhetsrapport

2020/2021 års hållbarhetsrapport för är klar. I rapporten berättar vi bland annat om följande initiativ. I 2020 startades ett projekt för att öka materialåtervinningen i produktionen och minska andelen material som skickas till Brännbart. Tre nya materialfraktioner infördes då: Materialåtervinning, Biobehandling och Återanvändning. Under första delen av 2021 infördes även Hårdplast som en återv...

Läs mer →

16
mar

Värt att veta om råvaror i korvrecept

Vilka är råvarorna i i charkprodukter?  Och vad ska man ska tänka på vid val av råvaror till ett riktigt bra korvrecept? Kika på filmen så får du svaren! Häng med till vår pilotfabrik i Fjälkinge. Här träffar du Fredrik och Johan som ger dig sina bästa råd. Länk till filmen Filmen är den första i serien Tips & Trix - Kött och Chark

Läs mer →

22
jan

Sveriges Stärkelseproducenter gör rekordresultat

Sveriges Stärkelseproducenter gör rekordresultat och håller hög investeringstakt bl a i ny modern teknik för modern och hållbar produktion av stärkelse. Sveriges Stärkelseproducenter är en ekonomisk förening som ägs av ca 500 odlare av stärkelsepotatis i södra Sverige.  Förutom stärkelseproduktion ingår också i koncernen en stor verksamhet inom smaksättning av livsmedel via helägda bolagen Culi...

Läs mer →

17
dec

2019/2020 års hållbarhetsrapport är klar

I årets upplaga berättar vi bland annat om vårt framgångsrika program för energieffektivisering av fabriken i Fjälkinge och hur vi arbetar för att materiel i våra förpackningar ska bli mer återvinningsbara. I Fjälkinge är all energi vi använder för egen produktion fossilfri sedan januari 2019 och vi har nått våra uppsatta mål för energiförbrukningen per ton producerad vara. Vår investering h...

Läs mer →

04
dec

Recept på choklad- och blåbärstryffel – extra allt!

Här är receptet på choklad- och blåbärstryffel som Rickard bjöd på under vårt Julinar. Chokladtryffel - detta behövs 200 g choklad, 70 % 25 g smör ½ burk (à 397 g) kondenserad mjölk 2 msk espresso 2 msk cognac 2 msk florsocker 1 dl skalade pistaschnötter ½ dl torkade blåbär Blåbärstryffel - detta behövs 250 g vit choklad ½ burk (à 397 g) kondenserad mjölk 1 msk florsocker 3 msk b...

Läs mer →

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer