Inspireras, Utvecklas

Culinar SKOLA

Culinar SKOLA är ett mervärde för dig som är kund hos oss – korta temakurser med olika tema.
På kurserna varvar vi teori med praktik på ett konkret och matnyttigt sätt. Du får träffa våra erfarna
medarbetare som leder kurserna. Culinar SKOLA hålls antingen i vårt moderna kundcenter vid vårt
huvudkontor i Fjälkinge eller på plats ute hos kund.

Höstens kurskalender är fn under planering.

Delta i Culinar SKOLA.
Anmäl dig till kursen Kött & Chark och få inspiration inom ämnet.
Vad är smak? Utbildas med Culinar SKOLA!

Culinar SKOLA
Kött & Chark

Grundläggande begrepp, receptens olika delar och funktion. Vad händer med köttet och produkten under beredning, marinering, injicering, tumling, kokning, rökning? Vad kan gå fel och hur undviks fel? Smaksättning och kunskap om olika typer av tarm.

Culinar SKOLA
– Krydd & Smak

Om kryddor och andra ingredienser som ger smak. Hur påverkas de av olika livsmedelsprocesser. Om kvalitet, säkerhet och spårbarhet. Kryddhistoria. Vad är smak egentligen? Varför smakar det? Vad är det som smakar? Vilka faktorer påverkar upplevelsen av smak? Sensorik – att utvärdera smak.

Planerade kurstillfällen

31 Dec

Tema: Kött & Chark, Krydd & Smak
Planering av höstens kursdagar pågår.
Vill du lämna en intresseanmälan?
Kontakta Jan Lewén - se kontaktuppgifter nedan.

För information och intresseanmälan...

Kontakta mig!

Jan Léwen
Marknads- och försäljningschef
Telefon: 044 585 20
Culinar - Instagram

Vi älskar mat! Det roligaste vi vet är att hjälpa livsmedelstillverkare att sätta god smak på produkterna. Vi hjälper dig hela vägen från idé till slutlig konsumentprodukt. Vårt utvecklingsteam har bred kunskap om olika tillverkningsprocesser och de särskilda krav som där ställs på ingredienser och recept. I sitt ”skafferi” har de mer än 600 kvalitetssäkrade ingredienser att arbeta med.
I våra pilotfabriker tillverkar vi dina nya produkter i pilotskala inför sensorisk utvärdering tillsammans med dig.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer