Inspireras, Utvecklas

Culinar SKOLA

Culinar SKOLA är våra korta temakurser som skapar mervärde för våra kunder.
Kurserna varvar teori med praktik på ett konkret och matnyttigt sätt och leds av våra erfarna medarbetare.
Culinar SKOLA hålls i vårt moderna kundcenter vid vårt huvudkontor i Fjälkinge.

Intresserad? Hör av dig!

Culinar SKOLA
Kött & Chark

Grundläggande begrepp, receptens olika delar och funktion. Vad händer med köttet och produkten under beredning, marinering, injicering, tumling, kokning, rökning? Vad kan gå fel och hur undviks fel? Smaksättning och kunskap om olika typer av tarm.

Culinar SKOLA
– Krydd & Smak

Om kryddor och andra ingredienser som ger smak. Hur påverkas de av olika livsmedelsprocesser. Om kvalitet, säkerhet och spårbarhet. Kryddhistoria. Vad är smak egentligen? Varför smakar det? Vad är det som smakar? Vilka faktorer påverkar upplevelsen av smak? Sensorik – att utvärdera smak.

Planerade kurstillfällen

24 Jan

Tema: Kött & Chark
Kurstid: 24-25 januari 2018
Plats: Fjälkinge.
Välkommen med din intresseanmälan!
Kontakta Jan Lewén - se nedan.

07 Mar

Tema: Krydd & Smak
Kurstid: Våren 2018.
Plats: Fjälkinge.
Är du intresserad av att delta?
Välkommen att kontakta Jan Lewén - se nedan.

För information och intresseanmälan...

Kontakta mig!

Jan Léwen
Marknads- och försäljningschef
Telefon: 044 585 20
Culinar - Instagram

Vi älskar mat! Det roligaste vi vet är att hjälpa livsmedelstillverkare att sätta god smak på produkterna. Vi hjälper dig hela vägen från idé till slutlig konsumentprodukt. Vårt utvecklingsteam har bred kunskap om olika tillverkningsprocesser och de särskilda krav som där ställs på ingredienser och recept. I sitt ”skafferi” har de mer än 600 kvalitetssäkrade ingredienser att arbeta med.
I våra pilotfabriker tillverkar vi dina nya produkter i pilotskala inför sensorisk utvärdering tillsammans med dig.