Måltidslösningar

Måltidslösningar för pasta eller paj, sås eller soppa, taco eller tillbehör?
Ready-to-eat, halvfabrikat, sous vide, kylt, fryst eller torrt?
Oavsett vilket fokus du har i din produktion kan vi bidra till din framgång.

Ta fram måltidslösningar med oss!

Konsumenter förväntar sig livsmedel, som uppfyller vitt skilda önskemål; gott, bekvämt, snabbt, spännande, nostalgiskt, vegetariskt, hälsosamt, hållbart osv.

Som kund hos oss på Culinar får du tillgång till inspiration, idéer och kunskap, hjälp med produkt- och receptutveckling och ett brett sortiment av kvalitetssäkrade ingredienser.

Måltidslösningar för specifika konsumenters krav.
Lasagne är en bra måltidslösning.
Samarbeta med oss för att ta fram unika måltidslösningar.

Från start till mål

Vår ambition är att hjälpa till med alla led i kedjan från idé till färdig konsumentprodukt,
så att du som kund kommer snabbt från start till mål.

Inspiration och idéer

Vilka trender är på gång? Vilka smaker är det som gäller nästa år? Vilka produkter kommer konsumenterna vilja ha?

Frågorna är alltid lika aktuella men svaren varierar.

På Culinar spanar vi ständigt efter kommande trender och vi berättar mer gärna om det vi ser för våra kunder.

Ett bra sätt att kicka igång sin produktutveckling är att avsätta tid tillsammans med oss för inspiration och idékläckning. Välkommen till vårt Culinarium i Fjälkinge!

Smaksättning

Hos oss på Culinar står maten alltid i centrum; vacker och läcker mat med innehåll, smak och konsistens som konsumenterna uppskattar.

Som kund hos oss får du tillgång till ett stort team med bred kompetens inom utveckling, smaksättning och tillverkning av såser, soppor, gratänger, dressingar, sallader, marinader, glazer, fonder… Ja faktiskt alla typer av livsmedel som bygger en god måltid!

Framgångsrik utveckling bygger på kunskap om  hur ingredienser för smak och konsistens bäst kombineras så att de fungerar i tillverkningen och ger goda slutprodukter.

När vi utvecklar ditt nya unika produktionsrecept väljer vi från början råvaror och ingredienser som passar i din specifika process. Det gör att vi snabbt kommer fram till bra recept som fungerar i din produktion och som ger ett bra slutresultat.

Produkter

Culinar erbjuder en mängd olika produkter till kunder inom kategorin måltidslösningar:

  1. Torra kryddor och kryddblandningar – används som smaksättande ingrediens i recept.
  2. Specialstärkelser, ger den rätta konsistensen – svensk tillverkning från vårt systerföretag Lyckeby.
  3. Potatisfiber, POTEX – svensk tillverkning från vårt systerföretag Lyckeby
  4. Övriga torra ingredienser i receptet
  5. Kompletta blandningar med alla torra ingredienser som ingår i ditt produktionsrecept – underlättar och rationaliserar arbetet din produktion.
  6. Färsk riven lök – det moderna alternativet till fryst lök. Ger mer och bättre löksmak och mindre spill.
  7. Flytande smaksättare, såser, marinader, glazer och fonder – erbjuder stora möjligheter till smaksättning. Läs mer.

Kvalitet, spårbarhet och säkerhet

Systematiskt kvalitetsarbete tillhör grundstenarna i hela vår verksamhet.

Besök gärna vår kvalitetssida. Här kan du läsa mer om vårt kvalitetsarbete och ladda ner våra certifikat.

Culinar SKOLA

Vi erbjuder våra kunder mervärden av olika slag. Culinar SKOLA är ett sådant.
Culinar SKOLA erbjuder korta kurser med olika tema.

Kurserna – som varvar teori med praktik på ett konkret och matnyttigt sätt – leds av våra erfarna medarbetare.

Läs mer om Culinar SKOLA här.

Delta i Culinar SKOLA.

Culinar - Kontakta oss

Sverige - region syd

Leif Johansson
KAM
Telefon: +464458523
E-post: leif.johansson@culinar.se

Sverige - region väst

Rikard Taylor
KAM
Telefon: +46767213483
E-post: rikard.taylor@culinar.se

Sverige
- region norr

Fredrik Fröjd
KAM
Telefon: +464458521
E-post: fredrik.frojd@culinar.se

Norge

Alimenta
Distributör
Telefon: +4767073800
E-post: info@alimenta.no
http://www.alimenta.no

Finland

tPlus
Distributör
Telefon: +358103213086
E-post: tiina.varkoi@tplus.fi
http://www.tplus.fi

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer