Vegan eller vegetarian, flexitarian eller måndags-vego?
Växtbaserad mat – mat baserad på vegetabiliska proteiner – är en stark trend.
Så gott som… är vårt nya koncept för tillverkning av riktigt god, växtbaserad burgare och korv.
Riktigt gott, få ingredienser och enkel tillverkning.
Vi hjälper dig att sätta god smak och aptitlig konsistens i alla typer av vegetariska eller veganska livsmedel.
Vilka smaker gifter sig bäst med smaken av soja, linser eller ärtor? Vilka kryddor passar ihop med olika nötter eller frön? Det finns ett stort utbud av vegetariska eller växtbaserade proteiner av god kvalitet. De flesta har en mer eller mindre tydlig ”off-taste” som kan kännas ovan eller ibland till och med obehaglig. Lösningen finns i att välja rätt proteinråvara för applikationen och att matcha det med en bra kombination av smakingredienser.
Hur känns vego-matens konsistens i munnen? Är den aptitlig, saftig, krispig med bra tuggmotstånd? Eller känns den vattning eller torr, seg eller smulig när man tuggar? För smakupplevelsen är receptets ingredienser för textur eller konsistens är minst lika viktiga som smakingredienserna. För vegetariskt eller veganskt livsmedel till och med extra viktiga. Här krävs det helt nya kombinationer av stärkelser, fiber med mera.
Vilket segment inom växtbaserade livsmedel du än arbetar med – Kontakta oss så hjälper dig hela vägen med idéer, smak och textur, ingredienser och utveckling av goda vegetariska produktionsrecept.
Vår ambition är att hjälpa till med alla led i kedjan från idé till färdig konsumentprodukt,
så att du som kund kommer snabbt från start till mål.
Hos oss står maten alltid i centrum; vacker och läcker mat med innehåll, smak och konsistens som konsumenterna uppskattar.
Som kund till Culinar får du hjälp med din produkt- och receptutveckling. Framgångsrik produktutveckling bygger på kunskap om hur ingredienser för smak och konsistens bäst kombineras så att de fungerar i industrins tillverkningsprocesser och ger goda slutprodukter.
Smaksättning av vegetariska livsmedel kräver både erfarenhet, omsorg och kunskap.
Våra produktutvecklare har mer än 600 kvalitetssäkrade ingredienser att arbeta med. Utifrån din idé eller brief tar vi fram olika recept- eller smakförslag.
När vi utvecklar dina unika produktionsrecept väljer vi från början råvaror och ingredienser som passar i dina specifika processer. Det gör att vi snabbt kommer fram till bra recept som fungerar i din produktion och som ger ett bra och välsmakande slutresultat.
I vår välutrustade pilotanläggning producerar vi små provbatcher av dina slutliga konsumentprodukter för utvärdering i samarbete med dig.
Vilka trender är på gång? Vilka produkter kommer konsumenterna fråga efter nästa år?
Utvecklingen går fort inom det vegetariska och veganska segmenten. Vi ständigt efter kommande trender och vi berättar mer gärna om det vi ser.
Ett bra sätt att kicka igång sin produktutveckling är att avsätta tid tillsammans med oss för inspiration och idékläckning. Välkommen till vårt Culinarium i Fjälkinge!
Culinar erbjuder en mängd olika produkter.
Kundunika kompletta blandningar med alla torra ingredienser för smak och konsistens som ingår i ditt produktionsrecept – underlättar och rationaliserar arbetet din produktion.
– Torra kryddor och kryddblandningar – används som smaksättande ingrediens i recept.
– Olika typer av specialstärkelser och fiber som, rätt kombinerade, ger en god och aptitlig textur.
– Flytande smaksättare, såser, marinader, glazer och fonder – erbjuder stora möjligheter till smaksättning. Läs mer.
– Färsk riven lök – det moderna alternativet till fryst lök. Ger mer och bättre löksmak och mindre spill.
Culinar SKOLA erbjuder korta kurser med olika tema till våra kunder.
Kurserna, som varvar teori med praktik varvat på ett konkret och matnyttigt sätt, leds av våra erfarna medarbetare.
Systematiskt kvalitetsarbete tillhör grundstenarna i hela vår verksamhet.
Besök gärna vår kvalitetssida. Här kan du läsa mer om vårt kvalitetsarbete och ladda ner våra certifikat.