Vegotrenden ställer nya krav på smaksättningen

Vegotrenden pekar på en snabb utveckling av nya livsmedel. Redan idag finns ett brett urval av vegetariska produkter;  vegetariska färser och alternativ till smörgåspålägg och fisk. Det finns kycklingliknande produkter baserade på soja, mjölkprotein eller tempeh, ”pulled” gjort på soja eller havre, kebab och biffar baserade på veteprotein, fröburgare, ärt- och bönbiffar och alternativ till olika sorters ost och majonnäs.

Utmaningen är att ta fram nya produkter som både gör gott för klimat och hälsa samtidigt som doft och smak och konsistens är på topp.

Vi erbjuder kunskap om smaksättning av växtbaserade livsmedel!

Tillverkare av vegomat vill erbjuda goda alternativ till traditionella, animaliska livsmedel. En del växtbaserade livsmedel vill ligga nära vad gäller smak, konsistens, utseende och tillagningsmetod. Andra erbjuder helt nya typer av livsmedel med nya smaker och konsistenser.

Att ta fram en ny växtbaserad produkt är en stor utmaning då ingredienserna som används ofta har nya, ovanliga smak- och konsistensegenskaper.

Culinar har under åren byggt upp stor kunskap om de nya ingredienserna inom vegotrenden och hur de fungerar i olika typer av recept.
Vi har dessutom byggt ny specialkunskap om smaksättning av nya vegetariska produkter.

Vi erbjuder kvalificerad hjälp med produktutveckling och smaksättning samt specifika ingredienser.

Allt för att stötta och underlätta för tillverkare som vill ta fram nya framgångsrika vegetariska livsmedel.
Välkommen att kontakta oss!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer