Smaksättning av vego-produkter

Den vegetariska konsumtionstrenden, vegotrenden som den även kallas, har snabbt kommit att prägla en del nyutvecklingen av livsmedelsprodukter.
I butikerna finns idag ett relativt brett urval av vegetariska produkter;  vegetariska färser och alternativ till smörgåspålägg och fisk. Det finns kycklingliknande produkter baserade på soja, mjölkprotein eller tempeh, ”pulled” gjort på soja eller havre, kebab och biffar baserade på veteprotein, fröburgare, ärt- och bönbiffar och alternativ till olika sorters ost och majonnäs.

Vi erbjuder kunskap inom vegotrenden!

Många vegoprodukter vill vara ett fullgott alternativ till traditionella, välkända livsmedel och därför ligga nära dessa vad gäller smak, konsistens, utseende och tillagningsmetod. Detta är en stor utmaning då ingredienserna som används har andra smak och konsistensegenskaper.

Culinar har under åren byggt upp stor kunskap om de nya vego-ingredienserna och hur de fungerar i olika typer av recept. Vi har dessutom byggt ny kunskap om smaksättning av nya vegetariska produkter. Allt för att stötta och underlätta för tillverkare som vill ta fram nya moderna vegetariska livsmedel.
Välkommen att kontakta oss!

Culinar - Kontakta oss

Sverige

Johan Lantau
KAM
Telefon: 044 587 36

Vi älskar mat! Det roligaste vi vet är att hjälpa livsmedelstillverkare att sätta god smak på produkterna. Vi hjälper dig hela vägen från idé till slutlig konsumentprodukt. Vårt utvecklingsteam har bred kunskap om olika tillverkningsprocesser och de särskilda krav som där ställs på ingredienser och recept. I sitt ”skafferi” har de mer än 600 kvalitetssäkrade ingredienser att arbeta med. I våra pilotfabriker tillverkar vi dina nya produkter i pilotskala inför sensorisk utvärdering tillsammans med dig. Vi håller koll på kommande trender, traditioner och smakpreferenser i olika länder och ger förslag och idéer till nya spännande smaker.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer