esl letter writer website for school essay about city life essay germany german language essay experience free personal essays on relationships with god esl presentation ghostwriting site
04
dec

Recept på choklad- och blåbärstryffel – extra allt!

Här är receptet på choklad- och blåbärstryffel som Rickard bjöd på under vårt Julinar.

Chokladtryffel – detta behövs
200 g choklad, 70 %
25 g smör
½ burk (à 397 g) kondenserad mjölk
2 msk espresso
2 msk cognac
2 msk florsocker
1 dl skalade pistaschnötter
½ dl torkade blåbär

Blåbärstryffel – detta behövs
250 g vit choklad
½ burk (à 397 g) kondenserad mjölk
1 msk florsocker
3 msk blåbärspuré (mixade och passerade blåbär)
1 msk smör

Gör så här:
1. Chokladtryffel
Hacka chokladen och smält den med smör och kondenserad mjölk över vattenbad.
Ta av från värmen och rör ner espresso, cognac och florsocker.
Vänd ner pistaschnötter och torkade blåbär.
Häll upp i en fyrkantig form (ca 14 x 26 cm) med bakplåtspapper eller plastfilm i botten.
Ställ i kylen medan blåbärstryffeln görs.

2, Blåbärstryffel
Hacka den vita chokladen och smält den med kondenserad mjölk över vattenbad.
Ta av från värmen och rör ner florsocker, blåbärspuré och smör.
Bred ut blåbärstryffeln över chokladtryffeln och ställ i kylen minst 12 timmar.
Skär tryffeln i bitar med en vass, gärna uppvärmd och avtorkad kniv.

Avnjutes med fördel direkt från kylen!

← Tillbaka till nyheter

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer