09
apr

Följ mattrender med oss!

Smaka Korea BBQ som ny mattrend 2018

Vilka mattrender kommer vara heta nästa år? Vi på Culinar håller koll på kommande mattrender, nya råvaror och unika ingredienser för smaksättning!

Konsumenter förhåller sig till mattrender på olika sätt. En del letar nyfiket och testar ny mat och unika ingredienser. Andra väntar hellre tills trenden, som en gång var ny och het, har blivit trygg och etablerad.

För en stor andel konsumenter är maten ett sätt visa vem man är. Nya trender slår snabbt igenom och många olika trender pågår samtidigt. Vi äter allt oftare på restaurang och tar snabbt med oss inspiration hem till egna köket där vi lagar mat som vi fotograferar och delar på sociala medier. Som till exempel det koreanska köket som de senaste åren har ökat i popularitet. Nu fördjupas intresset för fler asiatiska kök.

Intresset för nya maträtter, nya ingredienser och nya smaker är nog större än någonsin.

 

Mattrender och framförhållning

Produktutveckling och etablering av nya livsmedel tar tid. För alla i livsmedelskedjan – råvaruproducent, innovatör, produktutvecklare, tillverkare och distributör – är det därför viktigt att ha god framförhållning och tidigt upptäcka tecken på kommande trender.

Vår trendspaning

Culinar spanar kontinuerligt efter tidiga tecken på nya mattrender och unika råvaror.

När vi spanar efter trender söker vi svar på frågan om vilka livsmedel som kommer utvecklas för lansering inom ett eller två år. Vilka geografiska kök kommer vi att inspireras av?  Hur kommer fredagsmyset se ut till vintern?  Vilken sås är årets bästa till grillköttet nästa sommar?  Vilka smaker och ingredienser kommer vara nästa års snackis eller mest instagrammade?

Vi delar mer gärna med oss av trendspaningarna till våra kunder.

Med idéer, inspiration, nya trendiga råvaror och smaksättningar vill vi vara en hjälp för dig att utveckla nya framgångsrika produkter inom kött- och chark, måltidslösningar, bageri och snacks.

Kontakta oss så berättar vi mer.

← Tillbaka till nyheter

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer