02
maj

Culinar huvudsponsor för Chark-SM 2018

Är du årets smakförnyare? Det avgörs på Chark-SM 2018 där vi är huvudsponsor. Nu letar vi efter ”Årets smakförnyare”, ett företag som gjort nyskapande insatser för smak i kött- och charkprodukter.

Stolt huvudsponsor – Vi syns i november!

Smaksättning av livsmedel inom Kött och Chark är ett område som vi på Culinar har stor kunskap och lång erfarenhet av. Vi är därför  både glada och stolta över att vara huvudsponsor för charkbranschens största och viktigaste mötesplats: Chark-SM.

Årets smakförnyare

Under Chark-SM 2018 kommer vi dela ut en särskild utmärkelse till Årets smakförnyare. Som leverantör av smaksättning vill vi stimulera nyfikenhet, innovation och nyutveckling. Utmärkelsen Årets Smakförnyare ska därför tilldelas ett företag som gjort en nydanande insats för smakupplevelsen av en charkprodukt.

En smakupplevelse är en helhetsupplevelse där olika aspekter vägs samman som kryddning, konsistens och utseende/form etc.

Årets Smakförnyare kan ha använt sig av:

  • nya råvaror
  • utvecklat en ny typ av produkt
  • tagit en befintlig produkt i ny riktning
  • lånat intryck från andra livsmedelskategorier eller kök charkbranschen.

Ladda ner info om ”Årets Smakförnyare” här.

Kanske är det ditt företag vi får äran att belöna?

Anmäl din produkt till tävlingen här!

Chark SM prisutdelning

Vid Chark-SM 2016 belönades Andersson & Tillman och HK Scan, två företag som tagit fram goda och klimatvänliga charkprodukter. På bilden: representanter från Scan.

Chark SM 2018 Göteborg

Chark-SM ingår i den stora Chark-dagen som arrangeras 8 november i Göteborg! Då samlas över 500 deltagare från hundratals charkproducerande företag och runt 50 stora leverantörer inom charkbranschen.  Stora Charkdagen arrangeras vartannat år av RISE.

Den Stora Chark-dagen består av fyra delar;

1. Tävlingen Chark-SM där Sveriges charkproducenter lämnar in sina bästa produkter för kvalitetsbedömning. Juryn genomför provsmakning, poängsättning och delar ut Chark-SM:s kvalitetsstämplar.  Att få en kvalitetsstämpel är ett bevis på att en produkt håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. Charkuterier av yppersta kvalitet belönas med guldstämpel. Av dessa guldcharkuterier utses sedan en Svensk Mästare i varje klass i varje tävlingsklass.

2. Konferensen där spännande företag möts, lyfter aktuella samtalsämnen, debatterar och diskuterar. I fokus står hanteringen av konsumentens allt högre krav på hållbarhet, kvalitet och tillgänglighet.

3. Branschmässan som står öppen för konferensens deltagare samt företag som arbetar inom eller i anslutning till charkbranschen.

4. Festlig prisutdelning där vinnarnas vinnare – årets Svenska Mästare – koras.

Viktiga datum Chark SM 2018

Sista anmälningsdag för tävlande: 12 sep
Inlämning av tävlande produkter: 3–5 okt
Sista anmälningsdag för banketten: 3 okt
Bedömningarna pågår: 9–10 okt
Sista anmälningsdag för konferensen: 19 okt
Den Stora Charkdagen: 8 nov

Charksm.se

← Tillbaka till nyheter

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer