27
mar

BBQ som hemma i Texas

Såser, dressingar och marinader är ett segment som ökar både inom konsument och restaurang/storhushåll.

Restaurangkedjan Texas Longhorn har utvecklat sin en egen produktserie för att få precis den smak som man vill ha i sina menyer. De har dessutom tagit klivet till konsumentprodukter. Ett 30-tal av Texasprodukterna – kött, korv och tillbehör – återfinns i närmare 800 butiker runt om i landet.

Texas Longhorns egna såser och special varianter varianter av ketchup och senap, serveras till menyerna. och säljs separarat för de som vill köpa med sig hem.

Det var ur längtan efter maten och smakerna hemma i USA – Texas BBQ med starka influenser från Mexico – som den första Texas Longhorn- restaurangen  föddes 1994 i Stockholm. I dag är Texas Longhorn ett starkt varumärke med 33 restauranger mellan Skellefteå och Malmö.

I centrum på menyn står kött av hög kvalitet, tillagat med stor kärlek. Till det serveras en mängd egenutvecklade tillbehör; såser och dressingar, sallader, specialkryddade french fries, sötpotatis, nacho chips med mera. På listan med drycker; restaurangkedjans eget öl och vin.

Culinar hälsade på hos Texas Longhorn i Malmö
– Här är hemtrevligt, amerikanskt med hög mysfaktor och bra service, säger Kenny Bengtsson som driver restaurangen.

Malmöborna har tagit den rustika maten från Texas till sitt hjärta. Ofta är det fullsatt både på lunch och kväll.
– Vi serverar både klassiskt slow-cooked BBQ-nötkött och riktigt goda hamburgare. Gästerna väljer själv sina tillbehör som dessutom kan köpas separat att ta med hem.

Kenny Bengtsson.

– Vår egen steksås är otroligt omtyckt. Har man köpt med sig en flaska hem kan man komma till oss och fylla på den när den är slut.

Ständig utveckling viktig framgångsfaktor
Trots den tydliga steakhouseprofilen, frågar allt fler gäster efter vegetariska alternativ.
– Inga problem, säger Kenny. Vi välkomnar alla gäster och byter gärna ut köttet i menyerna mot vegetariska alternativ. Vi har dessutom en vegetarisk faijita som är mäkta populär.

Systerrestaurangen Texas Longhorn Burgers & Deli ligger bara några kvarter bort. Här är det hamburgaren som spelar huvudrollen men i övrigt gäller samma filosofi; god Texasinspirerad mat av hög kvalitet i och hemtrevligt avslappnad atmosfär.

← Tillbaka till nyheter

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer