27
okt

Culinar inspirerar livsmedelsbranschen

På Chark-SM 2016 delar Culinar idag ut en särskild hedersutmärkelse till det företag som tagit fram en riktigt god och klimatanpassad kött- eller charkprodukt.

Mottagarna av Culinars hedersutmärkelse för goda klimatanpassade produkter är:

Andersson & Tillman – för deras korv 50/50 original, som består till hälften av grönsaker, till hälften av kött.

– Detta känns otroligt bra, miljö och klimat är viktigt och vi vill dra vårt strå till stacken, säger Johan Persson, platschef på Andersson & Tillman.

HK Scan – för deras klimatanpassade produktkoncept där de tar klimatansvar genom hela värdekedjan.

hakan-christensson

Håkan Christensson.

– Vi är helt övertygade om att kött- och charkbranschen har all den kompetens, utrustning och kreativitet som behövs för att fortsatt vara en livskraftig del av det svenska näringslivet, säger Håkan Christensson, vice VD på Lyckeby Culinar.

– En bransch som skapar attraktiva produkter som konsumenter vill köpa nu och för framtiden. En bransch med attraktiva arbetsgivare som intresserar unga medarbetare.

När man lyssnar på Johan Rockström på Stockholm Hållbarhetscenter och många andra forskare är situationen uppenbar: Förr var planeten vår buffert som stabiliserade. Jorden anpassade sig efter människan.

Men nu är det människan som påverkar planeten. Och nu är det vi som måste anpassa oss för att säkra klimatet och framtiden för planeten. Och det är bråttom. Vi har bara en planet.

Detta är något som vi alla måste tänka på. Som alla branscher måste förhålla sig till. För allas vår framtid.

– Mot denna bakgrund tog vi för två år sedan initiativet till ett särskilt pris som uppmärksammar företag som ligger i framkant i klimatfrågan. Ett pris att dela ut på chark-branschens stora dag.

– Det är därför väldigt glädjande att så många fina klimatanpassade produkter lämnats in till smakbedömning. Det är också med stor glädje vi beslutat oss för att dela ut inte bara ett utan två priser idag!

 

För frågor eller ytterligare information om Culinars klimatinitiativ, vänligen kontakta
Håkan Christensson
0708 18 24 24
hakan.christensson@culinar.se

 

Läs även:

Pressmeddelande från Chark SM

← Tillbaka till nyheter

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer