27
jun

Stor satsning på flytande smaksättare

Culinar i Fjälkinge

Culinar och Kockens fortsätter att satsa på produktutveckling, tillverkning och förpackning av flytande smaksättare. I Fjälkinge har tillverkningen flyttat in en ny modern produktionsanläggning som kommer ge rejäl ökning i kapacitet och förpackningslösningar.

Såsfabriken med Culinars flytande smaksättare

Culinar och Kockens har en lång bakgrund som leverantörer av torra kryddblandningar, ingredienser och utveckling av kundunika smakblandningar till livsmedelsindustri, handel, foodservice och konsumenter.

Sedan ett antal år har vi dessutom tillverkat flytande smaksättare inom vår befintliga anläggning. En naturlig och logisk utveckling av vår befintliga verksamhet som varit framgångsrik och växt.

Nu satsar vi på fortsatt tillväxt och startar produktion i en modern anläggning för tillverkning och förpackning av flytande smaksättare; såser, marinader, fonder, glazer mm. Totalt är det en investering på totalt 21 miljoner kr som omfattar en helt ny huskropp på 500 m2 produktionsyta samt utrustning för tillverkning och packning.

– Det är en stor investering för oss, säger vice vd Håkan Christensson.

Tredubblad produktions-kapacitet

– Med den nya anläggningen tredubblas vår produktionskapacitet på flytande smaksättare samtidigt som vi breddar vårt erbjudande inom produkter och förpackningslösningar.

Livsmedelsbranschen i Norden får nu ett starkt one-stop-shoperbjudande – ett samlat flöde – med full service från råvaror, ingredienser, produkt- och receptutveckling, tillverkning i en modern anläggning till flexibla fyllningslinjer för olika typer av emballage samt varmfyllning för direkt transport ut på lagret.

Håkan Christensson under invigningen av ny satsning

Håkan Christensson, Vice VD, under invigningen 19 juni.

– Vi har ingen uttalad målsättning, utan växer successivt. Målet är att på sikt fylla anläggningen, och den kapaciteten ligger på 4 000 ton om året. Vi kan med andra ord trippla vår produktion en gång till, säger Håkan Christensson.

Fakta om Culinar och Kockens

Culinar och Kockens är svenskägda livsmedelsföretag som erbjuder kunskap, utveckling av kundunika kryddblandningar och ett stort kvalitetssäkrat sortiment av kryddor och andra livsmedelsingredienser.

I Fjälkinge, strax öster om Kristianstad, drygt en timme från Köpenhamn, har vi allt samlat; kundcentrum, utvecklingsavdelning, lager, produktion, administration m.m.

Vi har cirka 160 medarbetare och omsätter 700 miljoner SEK.

Besök respektive hemsida här: www.culinar.se, www.kockens.se

 

Flytande smaksättare

 

Paketera flytande smaksättare i flaskor

← Tillbaka till nyheter

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer