13
jun

Tjänsten är tillsatt – Produktutvecklare inom växtbaserade livsmedel

Produktutvecklare inom växtbaserade livsmedel

Vi söker en produktutvecklare med inriktning på växtbaserade livsmedel.

Om tjänsten Produktutvecklare

Culinar växer. Vi har under många år arbetat inom  Kött & Chark, Måltidslösningar (såser, fonder, soppor etc.), Snacks (chips, popcorn etc.) och Bageri.

Nu utökar vi med en ny kategori – Växtbaserade livsmedel. Därför söker vi en ”Grön” produktutvecklare med känsla för smak och textur.

Vi letar efter dig som är produktutvecklare med passion för smak och matlagning med fokus på utveckling av växtbaserade produkter, det nya proteinskiftet med vegetariska och veganska produkter.

I tjänsten ingår även produktutveckling inom de andra kategorierna. Som produktutvecklare ingår du i ett dynamiskt och spännande team där vi hjälper varandra till framgång.

Förutom vårt utvecklingslab och sensoriklokal har vi en pilotanläggning för charkprodukter, ett provbageri och ett fint provkök.

Du ansvarar för utveckling av nya produkter inom din kategori – ofta enligt en utvecklingsbrief – och tar fram tillhörande produktspecifikation. Dessutom ansvarar du för kvalitetsförbättringar av befintliga produkter och andra reformuleringar inom produktkategorin. Du har också en nära kontakt med respektive kund/uppdragsgivare och driver utvecklingsprojekten framåt.

Du ska förstå marknads- och konsumenttrender och är därför en aktiv del i processen med att generera idéer och trendspaningar tillsammans med andra medarbetare på utvecklingsavdelningen, sälj- och marknadsavdelningen.

Vem vi söker

Vi söker dig som har ett genuint matintresse, gärna inom vegetarisk/vegansk matlagning och de nya proteinerna och god organoleptisk förmåga. Du har en högskoleutbildning inom livsmedel från exempelvis Gastronomiprogrammet i Kristianstad, LTH i Lund, Linnéuniversitetet i Kalmar eller motsvarande.

Du får gärna ha ett par års erfarenhet av produktutveckling inom livsmedelsområdet, men det är inget krav.

Som person är du en flexibel lagspelare som även kan arbeta självständigt. En produktutvecklare på Culinar har många interna och externa kontaktytor, så en vilja och förmåga att kommunicera är en förutsättning för att lyckas i arbetet. Arbetet kräver goda kunskaper i både svenska och engelska.

Tjänsten är en tillvidareanställning och placerad vid vårt huvudkontor i Fjälkinge.

Kontaktperson och ansökan

Vid frågor om tjänsten, kontakta utvecklingschef Rickard Albin på telefon 0705-39 13 00.

Låter det intressant är du välkommen att söka tjänsten genom att skicka ditt cv och personligt brev till rickard.albin@culinar.se. I ämnesraden skriver du Produktutvecklare. Urval sker löpande, så ansök gärna så snart så möjligt, men senast den 7 juli.

Om Culinar

Lyckeby Culinar AB och Kockens AB ingår i Lyckebygruppen, som ägs av Sveriges Stärkelseproducenter och har ca 350 medarbetare i Sverige och omsätter ca 150 M.EUR. Culinar / Kockens har ca 160 anställda med kontor och  produktionsanläggning i Fjälkinge, strax utanför Kristianstad.

Culinar erbjuder livsmedelsproducenter idéer, kunnande och produktutveckling samt ett brett sortiment av kundunika produkter, råvaror och ingredienser för smak, konsistens och funktion. Vi har lång erfarenhet och gediget kunnande inom branschens olika produktområden. Kockens levererar kryddor och andra livsmedel till dagligvaruhandeln och storköksmarknaden. Vi kan med stolthet säga – vi smaksätter maten i Sverige! www.kockens.se

← Tillbaka till nyheter

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer