28
sep

Vinn en kokbok!

Kokbok Nidal Kersh

Nu har du chansen att hos oss vinna en kokbok! Det är kokboken ”Shakshuka : Jerusalems kök – mat utan gränser” av Nidal Kersh som står på spel. Att delta är väldigt enkelt, du behöver endast svara på en fråga med motivering – Bäst motivering vinner! Vi utser ut en vinnare strax efter tävlingens slutdatum den 4 oktober!

Läs vidare om hur du deltar och mer om boken!

Om kokboken ”Shakshuka: Jerusalems kök – mat utan gränser”

Boken ”Shakshuka: Jerusalems kök – mat utan gränser” är den första svenska kokboken som fokuserar på Jerusalem och områden därtill. Skriven av Nidal Kersh som har skapat en mötesplats för olika kulturer i Mellanöstern, precis som staden Jerusalem representerar. Det pratas om kulturella rätter från Nordafrika, Sydeuropa, grannländerna till öster och söder samt från Östeuropa och Ryssland. I Jerusalem samlas Mellanösterns bästa mat!

Första delen av titeln på kokboken är ”Shakshuka” vilket är en maträtt, en kryddig tomatgryta med ägg som kokas direkt i såsen. Själva Shakshuka betyder även blandning eller mix, vilket representerar Jerusalem och Nidal Kersh bok.

I boken finns det spännande och supergoda recept, liksom klassiska rätter som manakish, shawarma, baba ganouj och baklava. Även hur du bakar ditt egna pitabröd på rätt sätt. Den tar också tillbaka hummus och falafel till sitt rätta ursprung efter att fått stor succé runt om i världen.

Maten har minst sagt varit viktig för författaren och kocken Nidal Kersh. Boken innehåller även berättelser och sekvenser från Nidal och hur hans far en gång tog sig från staden Akko, hela vägen till Sverige och Stockholm. Här blev maten avgörande för möten mellan generationer och folk.

Nidel Kersh

Bild: Malin Lööf, tagen från artikel Stockholmsnytt.se.

Om författaren och kocken

Nidal Kersh är uppvuxen i Stockholm, på Södermalm med en palestinsk pappa och en finsk mamma. År 2012 avslutade hans sin universitetsutbildning till statsvetare och i samband med examen bestämde han sig för att inte bli statstjänsteman. I en artikel från Stockholmsnytt citeras Nidal så här:

”Jag fick en helt annan respekt för restaurangbranschen där jag har jobbat till och från sen jag var 17, men alltid som nåt jag bara tänkte göra ett kort tag. Insåg att det faktiskt är ett rätt avancerat jobb om man brinner för det – det är både service och projektledning, problemlösning och högt tempo.”

 

I samma veva enligt artikeln, tog Nidal initiativet till Street Food Stockholm som skapade en hel rörelse, främst via kockens nystartade facebook-sida. Där vällde entusiastiska och arga inlägg från medlemmar i gruppen och Nidal tog rörelsen vidare med samarbete från bland annat vd:n på Stockholms Handelskammare och Stockholmscenterns ledare Per Ankersjö.

Till slut blev det en street food-debut med ”matrebellerna” vilket lockade tusentals besökare till Vitabergsparken. Succé där 250 portioner falafel blev serverade från ett enkelt trädgårdsbord. Idag äger Nidal Kersh den framgångsrika Stockholms restaurangen Falafelbaren på Hornsgatan 39, i Stockholm.

Läs full artikel i Stockholmsnytt här.

Snabbfakta om Shakshuka:

  • Författare: Nidal Kersh
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2017-10
  • Formgivare: Sara R. Acedo
  • Fotograf: Lennart Weibull
  • Antal sidor: 201
  • Vikt: 854 gram

Bäst motivering vinner Nidals kokbok

Nu har du chans att vinna Nidal Kershs kokbok ”Shakshuka: Jerusalems kök – mat utan gränser”. Det du behöver göra för att ha chans att vinna, är att fylla i formuläret nedan med en motivering och svar till frågan: Vilken är din favoritkrydda?

Tävlingen om Nidals kokbok startar den 28 september klockan 00:01 och slutar den 4 oktober klockan 23:59. Det är endast tillåtet att delta en (1) gång. Vinsten tilldelas en (1) deltagare och baseras på den angivna motiveringen. Vinnaren kontaktas via mejl. Om vinnaren inte bekräftar via mejl att de vill ha vinsten inom 48 timmar, kommer en ny vinnare att utses.

Anställda på Culinar och våra systerföretag får inte delta.

Lycka till i kokbokstävling!

← Tillbaka till nyheter

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer