11
sep

Hållbart på Livsmedelsdagarna i Tylösand 2015

Hållbarhet var 2015 års tema på Livsmedelsdagarna i Tylösand. Culinar var på plats med monter för att berätta om våra aktiviteter inom detta område.

Vi dessutom glädjen att få bjuda på förfriskningar i linje med årets tema. Klimatsmart korv i surdegsbröd smaksatt med citron, coppa från Fjälkinge på rapsgris och Salsa Vizcaina med grönsaker.

korv 1

Mats Persson, inköpare och Johan Skottén, Charkmästare och produktutvecklare, bjuder på klimatanpassade läckar förfriskningar efter dagens konferens.

Culinar jobbar brett med proaktiv produktutveckling, tar fram nya råvaror, bygger upp och dela kunskap med kunder samtidigt som vi gör konkreta insatser i vår egen verksamhet.

Några exempel:

  • Utveckling av klimatsmart mat
  • Nya vegetabiliska proteiner
  • Ekologiska produkter
  • Klimatsmart pris att delas ut på CharkSM 2016
  • CO2-databas för våra råvaror och emballage under uppbyggnad
  • Fossilfri produktion i Fjälkingefabriken
  • 80 % reduktion av CO2
  • 50 % reduktion av energiförbrukning
  • Fokus på svinn

År 2013 belönades Culianr mot Kristianstads kommuns miljöpris för en del av detta arbete.

Kontakt: Rickard Albin

← Tillbaka till nyheter

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer