22
maj

Gå kurs på Culinar SKOLA – få värdefull kunskap

Culinar SKOLA är ett mervärde för våra kunder och en unik inspirationskälla för dig som jobbar inom livsmedel och som vill utvecklas i din roll.

Vi hjälper dig att lyckas!

Culinar SKOLA erbjuder kunskap och inspiration, förståelse för problem och att se nya möjligheter – allt för att hjälpa våra kunder lyckas med sin produkt.

Under kurstiden ges rika tillfällen att knyta nya kontakter och utbyta erfarenheter med övriga kursdeltagare. Allt med fokus på tillverkning av livsmedel och god mat på bordet!

Sedan våren 2013 har vi erbjudit Culinar SKOLA med två kurstillfällen under vår respektive höst. Kurserna hålls över två dagar med stor intensitet, praktisk illustration och konkret teori. Under kursernas gång ställer vi en rad frågor, reder ut begrepp och sammanhang och skapar värdefull diskussioner mellan deltagare och kursledare.

Vi erbjuder två olika kurstema: Kött & Chark och Krydd & Smak. Kurserna är kostnadsfria för våra kunder och hålls på vårt kundcentrum i Fjälkinge, precis utanför Kristianstad, eller på annan plats. Alla deltagare får vårt specialgjorda kursmaterial.

Culinar SKOLA Kött & Chark

Delta i Culinar SKOLA och få kunskap.

Utvärdering av olika metoder för tillverkning av rökt skinka.

Culinar SKOLA Kött & Chark riktar sig till dig som jobbar inom charkbranschen och söker inspiration och förståelse kring tillverkning av kött- och charkprodukter. Vi jobbar utifrån ett antal praktiska case och frågeställningar. Efter kursen har du fått praktisk och teoretiska förståelse för olika typer av råvaror, deras unika egenskaper och funktioner i olika typer av produktionsreceptet. Vi diskuterar hur råvarornas funktion påverkas av t ex temperatur, salt, pH mm och hur det inverkar på kvaliteten på slutprodukten.

Culinar SKOLA Krydd & Smak

Culinar SKOLA Krydd & Smak är till för dig som är nyfiken på kryddor och smaker och hur man jobbar Ingefära och fler smaker att lära mer om i Culinar SKOLA.med med kryddor och smaker i praktiken i olika livsmedelsapplikationer. Vi följer kryddornas långa, spännande väg från bondens odling till kvalitetssäkrad ingrediens i din kryddblandning. Vad sker i de olika stegen och varför? Vilka risker som finns och hur kontrolleras och säkras kvaliteten? Vi fördjupar oss i sensorik  – läran om att beskriva en smakupplevelse. Vad är smak egentligen? Varför smakar det? Hur utvärderar man upplevelsen av smak? Vi tittar också bakåt och får en historisk förståelse för kryddhandelns utveckling fram till idag.

Anmäl ditt intresse!

Är du nyfiken på Culinars totala erbjudande? Är du intresserad av att ta del av Culinar SKOLA och få ut det mervärde vi erbjuder dig som kund hos oss? Välkommen att anmäla dig till våra kurser.

Planerade kurstillfällen och intresseanmälan kan du hitta på

culinar.se/culinar-skola.

Vid direkta frågor eller fundering angående kurser, hör av dig till Jan Lewén genom vår kontaktsida.

Nyfiken på Culinar? Följ oss på Instagram

← Tillbaka till nyheter

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer