Bageri

Matbröd eller muffins, kex eller krustader, fyllning eller fix?
Vi erbjuder bageriindustrier kundanpassad produktutveckling kring smaksättning och textur i alla typer av bakverk.

Som kund hos oss drar du nytta av vår specialkompetens inom smak och textur i bakade produkter,  vår välsorterade råvaruportfölj med kryddor och kryddblandningar, naturliga aromer samt potatismjöl, förädlade stärkelser och potatisfiber, tillverkade i Sverige av vårt systerföretag Lyckeby.
Våra produkter säljs i Sverige genom Zeelandia.

Från start till mål

Vår ambition är att hjälpa till med alla led i kedjan från idé till färdig konsumentprodukt,
så att du som kund kommer snabbt från start till mål.

Inspiration och idéer

Inspirationen till nyutveckling hämtar vi dels från våra trendspaningar dels från från länder och kulturer som vi besöker under våra resor.

Nya intryck får möta välkända produkter. Ut kommer nya spännande idéer som vi omsätter till nya bageriprodukter, fyllningar, former och användningsområden som vi mer än gärna delar med oss av till våra bagerikunder.

Smaksättning

Culinars bageriteam erbjuder hjälp och service hela vägen från idéer, skräddarsydd produktutveckling till smaksättning av alla typer av bageriprodukter.

Som kund hos oss får du tillgång till:

  1. Specialkompetens inom smaksättning av bakade produkter.
  2. Utvecklare med lång och gedigen erfarenhet av smak- och produktutveckling inom bageriområdet.
  3. Hela Culinars stora portfölj av kvalitetssäkrade ingredienser.
  4. Provbagare som bakar fram dina nya produkter i testskala inför provsmakning och utvärdering tillsammans med dig och ditt team.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Culinax bakstabila smaker

Smaksättning av bakade produkter är en stor utmaning. För framgångsrik smaksättning av bakade produkter erbjuder vi Culinax – vårt egenutvecklade och flerfaldigt belönade bakstabila smaksystem. Läs mer om Culinax.

Culinar Skola

Culinar SKOLA är ett erbjudande till våra kunder: Korta kurser med olika tema som varvar teori med praktik på ett konkret och matnyttigt sätt.

Kurserna leds av våra erfarna medarbetare som anpassar kursinnehållet efter kundens behov och önskemål.  Läs mer om Culinar SKOLA.

Kvalitet, spårbarhet och säkerhet

Systematiskt kvalitetsarbete tillhör grundstenarna i hela vår verksamhet.

Besök gärna vår kvalitetssida. Här kan du läsa mer om vårt kvalitetsarbete och ladda ner våra certifikat.

Culinar - Kontakta oss

Sverige

Jan Lewén
Affärsområdeschef, Bageri

Danmark

Johnny Randrup
KAM
Telefon: +4523226481

Sverige

Zeelandia
Distributör
Telefon: 0302-252 00

Norge

Alimenta
Distributör

Finland

tPlus
Distibutör

Polen

Leipurin
Distributör
Culinar - Instagram

Vi älskar mat! Det roligaste vi vet är att hjälpa livsmedelstillverkare att sätta god smak på produkterna. Vi hjälper dig hela vägen från idé till slutlig konsumentprodukt. Vårt utvecklingsteam har bred kunskap om olika tillverkningsprocesser och de särskilda krav som där ställs på ingredienser och recept. I sitt ”skafferi” har de mer än 600 kvalitetssäkrade ingredienser att arbeta med. I våra pilotfabriker tillverkar vi dina nya produkter i pilotskala inför sensorisk utvärdering tillsammans med dig. Vi håller koll på kommande trender, traditioner och smakpreferenser i olika länder och ger förslag och idéer till nya spännande smaker.