Proteinskiftet - Nya
proteinkällor i maten

Konsumtionen av kött förändras
Proteinskiftet – dvs valet av kött- eller proteinslag, ursprunget och mängden kött- eller protein i maten – debatteras intensivt utifrån påverkan på hälsan, klimatet, den egna plånboken osv. Mycket talar för att marknaden för proteinrika livsmedel kommer att förändras framöver.

Vi har under åren byggt upp kunskap, samlat idéer och tagit hem nya ingredienser. Allt för att stötta och underlätta för tillverkare som vill ta fram nya moderna livsmedel. Redan vid Chark-SM 2014 bjöd vi på goda klimatanpassade korvar och köttbullar, något som togs emot med stort intresse inom livsmedelsbranschen.
Intresserad? Välkommen att kontakta oss!

Culinar - Kontakta oss

Sverige

Daniel Hillström
KAM
Telefon: 044 585 42

Vi älskar mat! Det roligaste vi vet är att hjälpa livsmedelstillverkare att sätta god smak på produkterna. Vi hjälper dig hela vägen från idé till slutlig konsumentprodukt. Vårt utvecklingsteam har bred kunskap om olika tillverkningsprocesser och de särskilda krav som där ställs på ingredienser och recept. I sitt ”skafferi” har de mer än 600 kvalitetssäkrade ingredienser att arbeta med. I våra pilotfabriker tillverkar vi dina nya produkter i pilotskala inför sensorisk utvärdering tillsammans med dig. Vi håller koll på kommande trender, traditioner och smakpreferenser i olika länder och ger förslag och idéer till nya spännande smaker.