24
jan

2020/2021 års Hållbarhetsrapport

2020/2021 års hållbarhetsrapport för är klar. I rapporten berättar vi bland annat om följande initiativ.

I 2020 startades ett projekt för att öka materialåtervinningen i produktionen och minska andelen material som skickas till Brännbart. Tre nya materialfraktioner infördes då: Materialåtervinning, Biobehandling och Återanvändning. Under första delen av 2021 infördes även Hårdplast som en återvinningsfraktion.

Redan under startåret lyckades vi rädda drygt 22 ton undan bränning. I stället skickades detta till materialåtervinningsfraktionerna. Under de åtta första månaderna 2021 uppnådde vi motsvarande 28 381 kg. Målet är att mer än 50 % av avfallet skall hamna i återvinningsfraktioner. Totalt efter 8 månader av 2021 låg vi på 55 %. Motsvarande siffra för 2020 var 51%.

Kockens förpackning.PNGUnder 2021 fick Kockens förpackningar ny design och gjordes samtidigt mer hållbara och miljövänliga – en viktig del i att stärka Kockens position som det gröna varumärket.

Ökande efterfrågan på vegetabiliska ersättare till kött och charkprodukter innebär delvis nya utmaningar för livsmedelsindustrin:  att producera produkter baserade på vegetabiliska proteiner som både smakar gott och har en god konsistens.

Culinar har en viktig roll i att hjälpa våra kunder att lansera produkter som som möter konsumentens förväntan om hållbarhet. Därför har vi ökat resurserna inom detta tillväxtområde och utvecklar växtbaserade, hållbara och hälsosamma koncept. Vi är också delaktiga i en rad projekt och samarbeten inom branschen som syftar till att främja en hållbar svensk livsmedelsproduktion.

Länk till Hållbarhetsredovisningen

← Tillbaka till nyheter

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer