Kött & Chark

Korv eller kalops, pastrami eller pastej, trend eller tradition?
Bredden inom kött- och chark är helt fantastisk och en utmaning vi älskar!
Som kund hos oss får du del av mer än 60 års kunskap och erfarenhet av skräddarsydd smaksättning och utveckling inom alla typer av kött- och charkprodukter. Till din produktion levererar vi batchanpassade, kvalitetssäkrade kryddor, kryddblandningar, kompletta blandningar och mycket mer.

Från start till mål

Vår ambition är att hjälpa till med alla led i kedjan från idé till färdig konsumentprodukt,
så att du som kund kommer snabbt från start till mål.

Inspiration och idéer

Ibland, när är dagarna är fyllda till bredden med uppgifter, kan det vara svårt få tiden att räcka till för experiment och provkörningar.

Då vi kan hjälpa till. Vi håller koll på kommande trender. Vi plockar hem och testar nya intressanta ingredienser. Vi utvecklar nya produktidéer och kombinerar nya spännande smaker.

Och, slutligen, vi berättar mer än gärna om allt detta för våra kunder!

Smaksättning

Smaksättning av kött- och charkprodukter handlar om att få till smaken, munkänslan och konsistensen!

Vi utvecklar kundunika recept utifrån dina önskemål och de speciella förutsättningar som gäller i din produktion.

Vi vet vilka kryddor som fungerar i olika typer av recept, vilka övriga ingredienser som krävs i recepten och hur de funkar tillsammans i olika tillverkningsmetoder.

Till vår hjälp har vi hela Culinars stora sortiment av kvalitetssäkrade ingredienser.

I vår välutrustade pilotfabrik tar vår charkmästare fram provbatcher av din produkt inför presentation och utvärdering.

Produkter

Culinar erbjuder en mängd olika produkter till kött- och charkföretag:

  1. Torra kryddor och kryddblandningar, används som smaksättande ingrediens i recept eller som ytkrydda.
  2. Övriga ingredienser, salt, socker, potatismjöl, potatisfiber askorbinsyra och mycket, mycket mer.
  3. Kompletta blandningar med alla torra ingredienser i receptet utom köttråvaran – Underlättar och rationaliserar arbetet i din produktion.
  4. Lakemedel för olika köttslag och typer av produkter,
  5. Färsk riven lök – det moderna alternativet till fryst lök. Ger mer smak och mindre spill.
  6. Fint svenskt potatismjöl och specialstärkelser  från vårt systerföretag Lyckeby.
  7. Potatisfiber, POTEX, svensk tillverkning från vårt systerföretag Lyckeby
  8. Batchanpassade förpackningar för rationell hantering i din produktion.
  9. Flytande smaksättare – såser, marinader, glazer och fonder – erbjuder stora möjligheter inom kött och chark.  Läs mer.

Culinar SKOLA

Vi erbjuder våra kunder mervärden av olika slag. Culinar SKOLA är ett sådant.
Culinar SKOLA erbjuder korta kurser med olika tema.

Kurserna – som varvar teori med praktik på ett konkret och matnyttigt sätt – leds av våra erfarna medarbetare.

Läs mer.

Kvalitet, spårbarhet och säkerhet

Systematiskt kvalitetsarbete tillhör grundstenarna i hela vår verksamhet.

Besök gärna vår kvalitetssida. Här kan du läsa mer om vårt kvalitetsarbete och ladda ner våra certifikat.

Culinar - Kontakta oss

Region Norr

Fredrik Fröjd
KAM
Telefon: 044 585 21

Region väst

Christian Freed
KAM
Telefon: 044 585 26

Region syd

Leif Johansson
KAM
Telefon: 044 585 23

Sverige

Daniel Hillström
KAM
Telefon: 044 585 42

Danmark

Peter Siggaard
KAM

Norge

Alimenta
Distributör

Finland

tPlus
Distibutör
Culinar - Instagram

Vi älskar mat! Det roligaste vi vet är att hjälpa livsmedelstillverkare att sätta god smak på produkterna. Vi hjälper dig hela vägen från idé till slutlig konsumentprodukt. Vårt utvecklingsteam har bred kunskap om olika tillverkningsprocesser och de särskilda krav som där ställs på ingredienser och recept. I sitt ”skafferi” har de mer än 600 kvalitetssäkrade ingredienser att arbeta med. I våra pilotfabriker tillverkar vi dina nya produkter i pilotskala inför sensorisk utvärdering tillsammans med dig. Vi håller koll på kommande trender, traditioner och smakpreferenser i olika länder och ger förslag och idéer till nya spännande smaker.