18
apr

Guldambassadör 2024

Vi är stolta över att dela med oss att Lyckeby, Culinar och Kockens fick ta emot det prestigefyllda priset som årets Guldambassadör 2024 på Guldjubel. Detta årliga evenemang förenar Kristianstads näringsliv och visar upp och hyllar företag och personer som har utmärkt sig med sina insatser på olika sätt. Årets Guldambassadör ”Årets Guldjubelambassadör ges till en person, organisation eller f...

Läs mer →

15
apr

Kockens AB blir en del av Culinar Sverige AB

Styrelsen i Sveriges Stärkelseproducenter Förening har tagit beslut om att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB. Detta innebär att Kockens AB upphör som bolag och utveckling och satsning av varumärket Kockens och Lailas kommer fortsättningsvis att ske i Culinar Sverige AB.   Målsättningen med förändringen är att skapa en enklare struktur och samla all kompetens och på så vis ytterligare fö...

Läs mer →

08
dec

Årets hållbarhetsrapport är här!

Som verksamhet behöver vi aldrig tveka kring att våra produkter har en självklar plats i en hållbar framtid och med denna vetskap i grunden arbetar vi ständigt för att utveckla våra arbetssätt. Med en ambition att minimera negativ påverkan från verksamheten och maximera dess nytta för samhället. Vi har valt att särskilt fokusera våra hållbarhetsinsatser inom fyra fokusområden, som bedömts vara me...

Läs mer →

01
sep

VD-skifte på Culinar

Styrelsen för Culinar Sverige AB har beslutat om VD-skifte. Håkan Christensson lämnar rollen som VD för Culinar i slutet av augusti. - Vi går in i en ny strategiperiod och kommer fortsatt att utvecklas och möta utmaningar i vår omvärld. Därför ser vi tiden mogen för succession och ett nytt ledarskap för företaget, säger styrelsens ordförande Nicklas Göransson. Hans Holmstedt är koncernchef och VD ...

Läs mer →

16
mar

Värt att veta om råvaror i korvrecept

Vilka är råvarorna i i charkprodukter?  Och vad ska man ska tänka på vid val av råvaror till ett riktigt bra korvrecept? Kika på filmen så får du svaren! Häng med till vår pilotfabrik i Fjälkinge. Här träffar du Fredrik och Johan som ger dig sina bästa råd. Länk till filmen Filmen är den första i serien Tips & Trix - Kött och Chark

Läs mer →

22
jan

Sveriges Stärkelseproducenter gör rekordresultat

Sveriges Stärkelseproducenter gör rekordresultat och håller hög investeringstakt bl a i ny modern teknik för modern och hållbar produktion av stärkelse. Sveriges Stärkelseproducenter är en ekonomisk förening som ägs av ca 500 odlare av stärkelsepotatis i södra Sverige.  Förutom stärkelseproduktion ingår också i koncernen en stor verksamhet inom smaksättning av livsmedel via helägda bolagen Culi...

Läs mer →

17
dec

2019/2020 års hållbarhetsrapport är klar

I årets upplaga berättar vi bland annat om vårt framgångsrika program för energieffektivisering av fabriken i Fjälkinge och hur vi arbetar för att materiel i våra förpackningar ska bli mer återvinningsbara. I Fjälkinge är all energi vi använder för egen produktion fossilfri sedan januari 2019 och vi har nått våra uppsatta mål för energiförbrukningen per ton producerad vara. Vår investering h...

Läs mer →

04
dec

Recept på choklad- och blåbärstryffel – extra allt!

Här är receptet på choklad- och blåbärstryffel som Rickard bjöd på under vårt Julinar. Chokladtryffel - detta behövs 200 g choklad, 70 % 25 g smör ½ burk (à 397 g) kondenserad mjölk 2 msk espresso 2 msk cognac 2 msk florsocker 1 dl skalade pistaschnötter ½ dl torkade blåbär Blåbärstryffel - detta behövs 250 g vit choklad ½ burk (à 397 g) kondenserad mjölk 1 msk florsocker 3 msk b...

Läs mer →

01
okt

Tjänsten tillsatt – Strategisk inköpare

Culinar är stark i utveckling, och vi söker nu en strategisk inköpare till vårt team i Fjälkinge, strax utanför Kristianstad. Vi erbjuder livsmedelsproducenter idéer, kunnande och produktutveckling samt ett brett sortiment av kundunika produkter, råvaror och ingredienser för smak, konsistens och funktion. Vårt företag har lång erfarenhet och gediget kunnande inom branschens olika produktområden...

Läs mer →

29
sep

Stärkt fokus på hållbarhet

Culinar AB stärker nu sin kvalitetsorganisation och tillför nya resurser kring hållbarhetsarbetet. - Vi fokuserar på att utveckla vårt kvalitets- och hållbarhetsarbete specifikt inom råvaror och leverantörer, säger Khirim Fager, Kvalitets- och Hållbarhetschef på Culinar. - Därför har vi anlitat Sandra Flodström på konsultbas. Sandra kommer att arbeta mycket med att bygga upp såväl vår metodi...

Läs mer →

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer