Aktuellt

Välkommen att ta del av aktuella händelser och intressanta rön med anknytning till Culinar, livsmedel och mat.

07
Jun

Högt proteininnehåll ökar

Användningen av alternativa proteiner i nya produktlanseringar ökade med 12% från 2015 till 2016. Flest nya produktlanseringar med märkning "Högt proteininnehåll" gjordes inom kategorin bageri följt av kött, chark och fågel. Proteinerna som användes var veteprotein (50% av lanseringarna), sojaprotein (28%) och övrigt vegetabiliskt protein (10%). De hälsopåstående som ökade mest var: glute...

Läs mer →

30
Maj

Proteintrenden håller i sig

Intresset för olika sorters proteiner är fortsatt starkt. Drivkrafterna bakom proteintrenden är klimat, hälsa och livsstil. Produktutvecklingen har verkligen kommit igång och den följer några olika huvudspår. Nya proteinslag undersöks för användning i maten: ärtor, bönor, alger, frön, syrsor mm Växling helt eller delvis från animaliska till vegetabiliska proteiner: förändrad sammansättn...

Läs mer →

30
Maj

Grattis Joakim – Du Vann!

Vi tackar alla deltagarna för goda insatser i vår tävling "Gissa Doften - Vinn Grillen" i samband med KCF:s årsmöte i Stockholm. Rätt svar Doft 1: Muskot Doft 2: Kryddpeppar Doft 3: Ingefära Det var inte en helt lätt uppgift. En handfull deltagare hade två rätt, så utslagsfrågan - Antal pepparkorn i burken? - fick avgöra. Rätt svar var: 7 898 st Det blev Joakim Inaeus på Nybergs Deli...

Läs mer →

27
Mar

BBQ som hemma i Texas

Såser, dressingar och marinader är ett segment som ökar både inom konsument och restaurang/storhushåll. Restaurangkedjan Texas Longhorn har utvecklat sin en egen produktserie för att få precis den smak som man vill ha i sina menyer. De har dessutom tagit klivet till konsumentprodukter. Ett 30-tal av Texasprodukterna – kött, korv och tillbehör – återfinns i närmare 800 butiker runt om i landet. ...

Läs mer →

18
Jan

Tjänsten lönespecialist är tillsatt

Lyckebygruppen söker en driven och ambitiös lönespecialist med placering i Fjälkinge, strax utanför Kristianstad. Lyckeby Culinar AB, Kockens AB och Lyckeby Starch AB,  utgör den svenska delen av Lyckebygruppen som ägs av Sveriges Stärkelseproducenter. Vi finns representerad på sex olika orter i Blekinge och nordöstra Skåne. Lyckebygruppen har cirka 500 medarbetare varav cirka 300 i Sverige och...

Läs mer →

07
Nov

Vinnare i vår tävling på Chark-SM

Stort grattis till Andreas Gisselfeldt, Mälarchark AB. Du  vann tävlingen - Vad väger korvflätan? - i vår monter på Chark-SM 2016. Ditt svar, 1836 gram, låg närmast det rätta svaret som var 1802 gram. Tack för att du besökte oss och på återseende! Vi skickar vinsten till dig med post.      

Läs mer →

27
Okt

Culinar inspirerar livsmedelsbranschen

På Chark-SM 2016 delar Culinar idag ut en särskild hedersutmärkelse till det företag som tagit fram en riktigt god och klimatanpassad kött- eller charkprodukt. Mottagarna av Culinars hedersutmärkelse för goda klimatanpassade produkter är: Andersson & Tillman - för deras korv 50/50 original, som består till hälften av grönsaker, till hälften av kött. – Detta känns otroligt bra, miljö o...

Läs mer →

10
Aug

Möt oss på Chark-SM

Vi på Culinar är mycket mäkta stolta över att - ännu en gång - få vara huvudsponsor till Chark-SM - den svenska kött- och charkbranschens största mötesplats! Vi ser fram emot en maxad heldag med massor av glada återseenden och hoppas även på möjligheter att träffa nya kontakter. Hela vårt kött- & charkteam kommer finnas på plats! Förberedelserna är i full gång och vi lovar att bjuda på s...

Läs mer →

06
Jul

Culinar SKOLA – ger dig inspiration, kunskap, utveckling

På Culinar har vi många specialister inom mat och livsmedel, kunniga och erfarna medarbetare som dagligen svarar på frågor från våra kunder. Tanken på att starta Culinar SKOLA föddes ur detta.  Culinar SKOLA är korta lunch-till-lunch-kurser med varierande tema som vi erbjuder våra kunder.  Ett roligt och inspirerande sätt att tillsammans med kollegor inom branschen, utbilda sig, få insikter och...

Läs mer →

28
Jun

Lediga jobb

  Just nu har vi inga lediga jobb men du är välkommen att skicka oss ditt CV och ett brev som berättar vem du är. Besök gärna vår HR-sida.

Läs mer →